<< Vissza

Interetno - Borfesztivál

Borfesztivál

Az Interetno Fesztivál részeként, idén először, de hagyományteremtő szándékkal szerveztünk meg az első Borfesztivált Szabadka főterén. Az öt napon át tartó Borfesztivállal hozzá kívántunk járulni Etnopolis sokszínűségéhez, beszélgetésekhez, talákozókhoz kínálva hangulatos helyszínt, ahol egyszerre több borászattal, borásszal ismerkedhettek meg az érdeklődők, megkóstolhatták, megvásárolhatták a boraikat.

Rendezvényünk fő célja az itteni borászatok bemutatása, népszerűsítése, a vajdasági borok hirnevének öregbítése. Fontosnak tartjuk újra és újra megmuatni, elmondani, létezik a Vajdaságban minőségi bortermelés, és fontosnak tartjuk rendezvényünkkel a helyi termékek vásárlására vonatkozó törekvéseket támogatni, erősíteni. Ennek megfelelően nyolc vajdasági borászt kínálta a nemes nedűt: Magyarkanizsáról a Sirmium és a Nagy-Sagmeister Borászat, Horgosról a Bálint Pincészet, Királyhalomról a Tonković Borászat, Hajdújárásról a Maurer Pincészet, Szabadkáról a DiBonis Borászat, Kelebiáról a Kasza Pincészet és Topolyáról a Brindza Pincészet. A homoki borok mellett szerémségi borok is standokra kerültek.

Az Interetno – Borfesztivál szervezői Maurer Oszkár, a Maurer Borászat tulajdonosa és borásza, Sagmeister Ernő, a Nagy-Sagmeister Borászat egyik tualjdonosa és borásza, valamint Szilágyi Dorottya rendezvényszervező, a Kúria Kft. igazgatója voltak. A rendezvényt Korsós Tamás, Magyaroszág szabadkai főkonzuljának megkülönböztetett figyelmével, valamint az Interetno Fesztivál szervezőjének, a Népkör Magyar Művelődési Központ, Kern Sólya Máriának, Szabadka Város Képviselő-testülete elnökének, a hajdújárási Hedéra és a szabadkai Bon Appetit éttermek támogatásával szervezték meg.