<< Vissza

Fotótábor

IV. Fotótábor

A Vojnich Oszkár Egyesület negyedik alkalommal szervezte meg Diák Fotótáborát. Az idei tábor már jólesően otthonos, családias hangulatú találkozó volt, bár minden évben, így az idén is a régi arcok mellett új táborozókat is köszönthettünk.

A fotótábor megszokott és elmaradhatatlan elemei a táborozók, merthát táborozók nélkül tábor se lenne; továbbá az őket fogadó felnőttek, fotósok - Kovács Attila, Szilágyi Nándor és ifj. Novák Mihály; a táborhely, azaz a horgosi Domus Pacis lelkigyakorlatos ház, Sándorral és Karolinával; a szilvásgombóc, mert ezen finomság nélkül se múlhat el egyetlen fotótábor; a tábortűz és szalonnasütés; no, meg a gyalogtúra...

A fotótábor célja is változatlan: a digitális fotózással való ismerkedés, a korábbi években szerzett tudás felfrissítése, továbbfejlesztése. Célunk továbbá, hogy a gyakorlatok során, a fényképezőgép lencséjén keresztül, minél aprólékosabban és minél közelebbről megvizsgáljuk a körülöttünk lévő természetet, az élővilágot, a természetvédelmi területeket, a védelem alatt álló növényeket, állatokat. Az izgalmas és varázslatos természetközeli élet népszerűsítése is egyik fontos eleme ennek a tábornak.

No, meg a barátkozás, a vidámság, a játék, a vetélkedők, beszélgetések...

És a tábor végén az elmaradhatatlan mondat, ami úgy szól, hogy: Jövőre veletek ugyanitt!