<< Vissza

Együtt egymásért

Csantavéri sokadalom

Egyesületünkben az a meggyőződés uralkodik, hogy az lenne a jó, ha minden településnek lenne egy, vagy akár több, a falut népszerűsítő, a falu jó hírét hordozó rendezvénye.

Hogy ezúttal miért éppen Csantavérre esett a választásunk? Ennek volt egy objektív oka, illetve volt egy lehetőség, amit megragadtunk. A lehetőség a tartományi mezőgazdasági titkárság rendezvények megszervezését célzó pályázati kiírása volt. Ezen lehetőséggel egy ünnepi sokadalom megszervezésére vonatkozó pályázattal éltünk, amely program magába foglalta a jótékonykodás elemét is.

A helyszín kiválasztásának objektív oka az volt, hogy Csantavér nagy falu, sok lakossal, és talán mégtöbb problémával. Ezekről a nyomasztó közösségi kérdésekről sokat beszélgettünk, ötleteltünk, volt önfoglalkoztatás serkentését célzó projektumunk is, de az akkor  - sajnálatunkra - nem nyerte el a pályáztató tetszését. Mindent összevetve meggyőződésünk, hogy Csantavéren van helye és értelme a civil kezdeményezéseknek.

Hogy Csantavéren van erre fogadókészség, mi sem bizonyítja jobban, mint az a sok segítőkész falubéli, aki a hívó szóra ötletekkel, adománnyal, önkéntes munkávval, eszközökkel segítette a rendezvény megszervezését, lebonyolítását. A főtéri rendezvény mellett, az egyesület hozzájárulásával és az egyéni adományokból összeállított szeretetcsomaggal - hússal, tojással, édességgel - 15 családot tudtunk megajándékozni, hogy mindenből kerülhessen az ünnepi családi asztalokra.

Ezt a projektumot jó szívvel, megelegédessél zártuk le, abban a hitben, hogy a falu a jövőben életben tudja tartani ezt a nemes kezdeményezést.

Fotó: Figura Imre